Bilder från 4/4 2021

Ha en riktigt glad och fin påsk önskar söndagskolledarna Liane, Jonas, Jonathan & Victoria

Hej!


Söndagsskolan är igång och det är så roligt att få träffa er!


Nu närmar sig påsken och vi kommer träffas på påskdagen kl. 11.00 och ha söndagsskola och lite påskfirande - påsken är ju en av de största kristna helgerna på året!


Det är viktigt att tänka på varför vi firar påsk. Ni som varit med i söndagsskolan de senaste gångerna vet att vi pratat om när Jesus tvättade lärjungarnas fötter och sedan åt en måltid tillsammans med dem - den första nattvarden. När vi firar nattvard i kyrkan gör vi det för att komma ihåg Jesus och vad han gjorde för oss på Golgata.


Vi gjorde fina palmvippor förra gången i söndagsskolan, som man kunde vifta med, precis som folket viftade med palmblad framför Jesus när han red in i Jerusalem på en åsna.


Prästerna var arga på Jesus och lyckades få Pontius Pilatus, som bestämde i Jerusalem, att döma Jesus till döden på ett kors. Jesus fick själv bära sitt kors till Golgata där han korsfästes mellan två rövare. Jesus hade sagt att Han skulle dö men att Han skulle uppstå på den tredje dagen, och det gjorde han också. Jesus vann över det onda, besegrade döden för alltid, och uppstod på påskdagen. Det innebär att vi inte behöver vara rädda för döden eller ondskan.


På påskdagen firar vi att livet segrat över döden, att godheten segrat över ondskan och att Guds kärlek räddar oss!

30 mars 2021

Sture och Rolf längtar efter vårens blommor. De ville plocka vitsippor men de hittade bara kottar. De gick hem och satte sig bland sina tygblommor istället.
Sture och Rolf ville ha en riktigt stor och härlig påskbrasa men nöjde sig med att tända några påskägg.